create - educate - participate - collaborate open edge 2009

Fri 9 Oct SCEGGS 215 Forbes St Darlinghurst New South Wales

Sponsored by







| Time | Duration | Session | Presenters / Facilitators | | |
|---------|-------------------------------------|--|---|---|--|
| 8.00 am | Arrival tea and coffee / networking | | | | |
| 8.30 am | Registration | | | | |
| 9.00 am | 15 mins | Welcome and Intro | Ian Ralph & Donna Benjamin | | |
| 9.15am | 45 mins | Keynote | Bryant Patten | | |
| | | | Open Source in Schools - The Great Undiscovered Ocean | | |
| 10.00am | 30 mins | Morning Tea | | | |
| 10.30am | 60 mins | Elluminate Session | Steve Hargadon, Mike Huffman, Jim Klein & Randy Orwin | | |
| | | | Stories from the United States | | |
| 11.35am | 40 mins | Plenary | Greg Black | | |
| | | | Open or closed schools there is a choice. | | |
| 12.15pm | 45 mins | Lunch | | | |
| 1.00pm | 40 mins | Plenary | Delia Browne | | |
| | | | 5 min moving tim | ie | |
| 1.45pm | 30 mins | Concurrent Sessions | Julian Ridden | Russell Blackie | James Dalziel |
| | | Sessions | Moodle, past, present & future | Freeware & Netbooks | Sharing good eTeaching ideas |
| | | | 5 min moving tim | ie | |
| 2.20pm | 15 mins | Concurrent Sessions | Walter Bender (video) | Dr Kathryn Moyle | Gerard Roberts |
| | | | Sugar Labs - an update on the Sugar platform | Open Education initiatives in Portugal's schools | Opening Schools To the cloud with Google |
| | 1 | | 5 min moving tim | le | |
| 2.40pm | 15 mins | Concurrent | Irma Birchall | Stuart Rushton | Roshan Sathe |
| | | Sessions | Koha: a world class library management system for Australian schools | Seven Years of Linux on Desktops - A School Community (Software) Story | Open source in Indian schools |
| | -1 | 1 | 5 min moving tim | le | |
| 3.00pm | 15 mins | Concurrent | Bob Birchall | lan Ralph | Leslie Hawthorn |
| | | Sessions | Kete: telling our stories together - an open source archive | The Open Source Story at SCEGGS Darlinghurst | (video) Get Them While They're Even Younger |
| | | | 5 min moving tim | ie | |
| 3.20pm | 15 mins | Plenary | Senator Kate Lundy | | |
| | | | Context and directions for Australian policy | | |
| 3.35pm | 60 mins | Plenary followed by discussion & drinks | Dr Kathryn Moyle & Donna Benjamin Where to from here - Collaborative, Productive Discussion and Strategic Planning. | | |
| 5.00pm | Close | | | | |



www.open-edge.info